Soutěž Domestos „Vezměte úroveň školních toalet do svých rukou 2017“.

Už počtvrté se Základní škola Blížejov zapojila do projektu Domestos pro školy, jehož hlavním cílem bylo zlepšení prostředí školních toalet.

Soutěž probíhala v termínu od 1. 10. 2017 do 31. 12. 2017.

Principem soutěže je sbírání bodů jednotlivými účastníky prostřednictvím následujících možností:                                  

  • Plnění 4 soutěžních aktivit na téma „Zlepšení hygienických návyků dětí“.  Splnění soutěžní aktivity soutěžící vždy doloží zasláním, resp. nahráním fotografií.
  • Další body mohou účastníci získat na základě podpory rodičů jednotlivých žáků škol.
  • Na účet školy bude dále pořadatel účastníkům soutěže připisovat body za kopii nebo originál účtenky/faktury prokazující provedení soutěžního nákupu výrobků Domestos.

Pro určení výherce hlavní a vedlejší výhry je důležitý počet bodů připsaný na soutěžní účet školy účastníka soutěže a údaj o počtu žáků školy. Aby měla každá škola šanci na výhru, body se přepočítávaly na počet studentů. Díky tomu tak měly i malé školy stejnou šanci jako ty velké. 4 školy tak vyhrály na základě počtu bodů a 4 školy na základě počtu bodů na počet studentů. Padesát dalších škol bylo odměněno produkty Domestos na údržbu školních toalet na rok zdarma.

V předcházejících ročnících jsme vždy získali cenu ve vedlejší kategorii – tedy produkty Domestos v hodnotě 7000 Kč. Letos jsme se umístili mezi 8 základními školami s nárokem na hlavní výhru.

Výherci v kategorii ABSOLUTNÍ POČET (velké základní školy)

ZŠ a MŠ Jičíněves, Jičíněves 44, Jičíněves

Základní škola a Mateřská škola Benešov, okres Blansko

ZŠ A MŠ Blížejov, Blížejov 92, Blížejov

ZŠ SKŘEČOŇ, 1. máje 217, Bohumín

Symbolický šek v hodnotě 60 000 Kč jsme pro školu převzali ve středu 17. ledna 2018 v sídle společnosti   

   Dlouholetou patronkou projektu je herečka Ivana Jirešová, která byla přítomná na vyhlašování výsledků.

Odměněné školy peníze použijí převážně na rekonstrukci toalet, případně mohou finanční prostředky použít na nákup vybavení s dlouhodobým přínosem pro školu.