Dopravní soutěž v Domažlicích.

Dne 23. 4. 2015 se vybraní žáci z páté, osmé a deváté třídy ZŠ a MŠ Blížejov zúčastnili okresního kola dopravní soutěže v Domažlicích.

          Tito žáci jeli z Blížejova v 7. 13 vlakem do Domažlic na dopravní hřiště, aby se zde v soutěžích utkali se žáky ze ZŠ Horšovský Týn, ZŠ Koloveč, ZŠ Chodov, ZŠ Mrákov, ZŠ Klenčí pod Čerchovem, ZŠ Kout na Šumavě, ZŠ Pocinovice, domažlického Gymnázia Jindřicha Šimona Baara, ZŠ Komenského 17 a ZŠ Msgr. Staška.

          Jakmile přijeli vybraní žáci všech zúčastněných na dopravní hřiště do Domažlic, dostali svačinu, aby měli dost síly na následující soutěže.

          Žáci zde soutěžili v jízdě zručnosti, pravidlech SP, zdravovědě a správné jízdě na silnici. Všechny soutěže zde byly bodovány po 5, 10 a 2 trestných bodech.

          Soutěž byla rozdělena do dvou kategorií mladších a starších žáků. V první kategorii se naši žáci umístili na pěkném čtvrtém místě a v druhé kategorii na místě pátém.

          Po ukončení soutěže a předání cen a diplomů následovala cesta domů. Všichni byli po těchto soutěžích unaveni, ale všem se tento den velmi líbil, nejvíce však jízda zručnosti.

                                                                                                             Aneta Zimanová

                                                                                                                  8. ročník