Lyžařský výcvik 2015

Na lyžařský výcvik žáci 7., 8. a 9. třídy vyjeli z blížejovského nádraží v neděli 25. 1. 2015 v 9:30h. Na místě všichni účastníci shromažďovali své tašky, lyže a snowboardy do auta, které jim zavazadla vyvezlo až na Pancíř. Poté všichni nastoupili do vlaku, kde se opět shledali s žáky a kamarády ze školy v Poběžovicích. Cesta vlakem vedla do Plzně, kde žáci i učitelé hromadně přestoupili do vlaku, který je dovezl až na Špičák. Po výstupu z vlaku došli na jedno sedačkovou lanovku, která je dopravila přímo před chatu Pancíř.

         Na chatě všem byly přiděleny pokoje, ve kterých se žáci hned zabydleli a nanosili tam svá zavazadla. Odpoledne se vydali na běžky, na kterých se naučili mnoho nových věcí, například jak správně brzdit, zatáčet a také se naučili rovnováhu.

        V pondělí všichni šli na Weissovu louku, kde byli žáci rozděleni do skupin – začátečníci, pokročilí, pokročilí a snowboardisté. Na louce se převážně učili začátečníci, kteří jezdili na prostoru s tažným lanem místo vleku. Po dopoledním lyžování se hromadně přesunuli opět na Pancíř, kde si pochutnali na obědě a poté nastal odpolední klid.  Po večeři přišla hromadná zábava v podobě dvou soutěží („Uhodni pohádkovou postavu“ a „Hádej známou osobnost“), které měly děti po pokojích plnit.

       V úterý poprvé v týdnu lyžovali přímo na Pancíři. Po obědě už byli všichni žáci unavení, proto až do večeře měli volnou zábavu, kterou využili převážně ke sledování filmů, nebo povídání si s kamarády. Po večeři měli opět dvě soutěže („Vezmi na sebe co nejvíce oblečení“ a „ Slož básničku o tomto výcviku).                                                                                          

       Ve středu se celá výprava vydala do Železné Rudy, kde žáci měli vyplnit pracovní list o historii a zajímavostech tohoto města a poté měli volný rozchod po městě, který většina využila k návštěvě místní cukrárny a místního obchodu.

       Ve čtvrtek žáky čekal nejnáročnější den v tomto týdnu. Lyžovali dopoledne, po obědě a ještě jim přibylo noční lyžování, na které museli sjet na Weissovu louku, kde byla sjezdovka upravena přímo pro toto noční lyžování. Instruktoři a děti měli volné jízdy a řádně si to užívali.

       V pátek nastal poslední den na sjezdovce. Tento den žáci, kteří chtěli, zůstali na sjezdovce déle, aby si užili poslední volné jízdy na tomto výcviku.

       V sobotu přišlo nejen balení tašek, lyží a snowboardů, ale také loučení s žáky z Poběžovic a se všemi poběžovickými instruktory.

       Lyžařský výcvik se velmi povedl, všem se moc líbil. A moc se všichni těší na příští rok, až si opět užijí krásný týden na horách.

Barbora Řezníčková

2. 3. 2015