Exkurze „Jak se točí peníze“ – Plzeň

Druhý stupeň naší školy dne 21. 12. 2017 navštívil vzdělávací program určený pro žáky základních škol.  Multimediální hravá expozice Jak se točí peníze, nám umožnila získat znalosti, postupy a dovednosti, které nás mají naučit finančně myslet, a které dokážeme aplikovat ve svém životě. Organizátoři spolupracují s Českou spořitelnou, ta se finančnímu vzdělávání dětí dlouhodobě věnuje.

Program byl velice zajímavý. Každý žák ve skupině dostal svoji platební kartu, různé instrukce a nápovědy, poté měl rozchod po výstavišti a mohl samostatně navštěvovat různá stanoviště. Mezi ně například patřilo muzeum, rýžování zlata, tiskárna peněz, obchod a různé bankomaty s kvízovými otázkami. Peníze, které byly na kartě, jsme mohli utratit nebo naopak vydělat. Pokud někdo chtěl pomoci organizaci pro výcvik slepeckých psů, přispěl částkou na své platební kartě, čímž se sešlo několik set tisíc korun.

Celá expozice byla zábavná a naučná. Jsem ráda, že jsme mohli věnovat peníze těm, kteří je zrovna potřebují. Celý výlet jsme si moc užili a těšíme se na další.