Mikulášská nadílka

Dne 5. 12. 2019 devátá třída pořádala Mikulášskou nadílku. Sraz byl v 7:15 v tělocvičně, tam jsme připravili peklo a lavičky na sezení pro děti.

Celá akce začala v 8:00, kdy do tělocvičny přišla první třída. Za Mikuláše šla Karla Rubášová, andělé byly Adéla Kazdová a Natálie Horáková a ostatní vystupovali jako čerti. Mikuláš a andělé s hlavním čertem a dalšími dvěma čerty byli vpředu před bránou do pekla, ostatní se schovali za pomyslnou bránu, a když nás hlavní čert zavolal, přiběhli jsme dopředu a začali strašit děti.

Po první třídě přišla na řadu druhá, a pak šli předškoláci a ti nejmenší, na které tam zůstali jen holky a dva kluci. Poté už byla řada na třetí a čtvrté třídě a po nich přišel druhý stupeň. Nejdříve do tělocvičny šla šestá třída, pak sedmáci a po nich osmáci.

Lucifer přečetl jména hříšníků a ti byli předvedeni před něj. Zde mohly zazpívat písničku nebo říci básničku. Kdo zpívat nechtěl, musel jít do pekla. Všechny děti zachránil hodný Mikuláš, od něj dostaly drobnou sladkost.

Po ukončení akce v Blížejově odjeli ještě někteří do Mateřské školky ve Lštění, aby obdarovali zdejší děti.

Po tomhle všem se také muselo uklidit, a kdo jiný by to měl udělat než my. A potom nás třídní učitelka odvedla do jídelny na oběd, po něm jsme mohli už konečně jít domů. Ale stejně se mi to líbilo a moc jsem si to užila. Jen jsme byli všichni hodně vyčerpaní.