Školní zájezd do Anglie

   Dne 15.října 2016 jsme s žáky 8.a 9. ročníku Zš Blížejov a paní učitelkou Dostálovou vyjeli společně s domažlickou, staňkovskou       a holýšovskou školou na zájezd do Velké Británie. Z Blížejova jsme vyjížděli autobusem ve 14 hodin a pokračovali jsme do Domažlic, pro poslední školu, která na nás čekala na autobusové zastávce.
   Jeli jsme přes Německo, Belgii, Nizozemsko a Francii. Ve Francii, ve městě Calais jsme tentokrát jeli „Eurotunelem“ přibližně půl hodiny. Do Londýna jsme přijeli okolo sedmé hodiny ranní.
  V Londýně jsme navštívili mnoho známých a krásných památek jako například Big Ben, Trafalgarské náměstí, Buckinghamský palác Piccadilly Eircus, London Eye, na kterém jsme měli možnost vidět krásu Londýna z výšky.V Londýně jsme strávili okolo devíti hodin a poté jsme k večeru vyjeli do Northamptonu na check point, kde na nás čekaly naše náhradní rodiny.
  V rodinách jsme byli po 2 až 4 lidech. Rodiny byly většinou milé a laskavé a uměly skvěle vařit. K večeři jsme měli například jejich zajímavé špagety nebo výborné kuře na kari s rýží.  Jeden z členů rodiny nás vždy vyzvedl na check pointu a odvezl nás domů.
  Ve Velké Británii jsme viděli mnoho velkolepých památek, měst, hradů a univerzit. Mezi města, která jsme prošly patří Coventry, Oxford, Northampton, Nottingham a Brighton.

Navštívili jsme také 2 hrady – Warwick Castle a Wollaton Hall a dvě významné univerzity, Oxfordskou a Nottinghamskou,

 Na které jsme měli i přednášku o ,,Brexitu“.
  21.října 2016 jsme už v 1 hodinu ráno byli na trajektu, který nás převezl do Francie, kam jsme dopluly ve 3 hodiny ráno. Domů jsme přijeli kolem 4 odpolední.
  

                                                    Duchoňová, Steinbachová, Pitáková