Techmania

Ve dnech 16. až 19. listopadu 2015 jsme navštívili Techmánii v Plzni. Na tento výlet vyjela postupně první až devátá třída. Po příjezdu na místo jsme dostali od paní učitelky Molnárové, která byla hlavní organizátorkou akce, vstupenky. Poté jsme byli rozděleni do skupin a naše skupina dostala do deseti hodin a třiceti minut rozchod.

Během rozchodu jsme měli možnost prohlédnout si zdejší expozice. Mně osobně se nejvíc líbila expozice Pod hladinou a Filmohraní. V expozici Pod hladinou jsme si mohli vyzkoušet útěk z potápějící se lodi, fungování lodního šroubu a ve Filmohraní jsme si vyzkoušeli různé filmové efekty.

Po rozchodu navštívila naše skupina dílny. Ostatní skupiny navštívily během dne buďto také dílny, nebo laboratoř. V dílnách jsme se zúčastnili projektu „Čím budu dnes jíst?“. Z lipového dřeva jsme dláty a pilkou vyřezali lžíci. Někteří lépe, někteří hůře a někteří to nemají hotové dodnes.

Po dílnách jsme dostali opět volno. Mohli jsme navštívit občerstvení nebo pokračovat v prohlídce expozicí. V jednu hodinu třicet minut jsme se shromáždili u pokladny a poté nastoupili do autobusů, kterými jsme se vrátili zpět do Blížejova.

Exkurze byla velice přínosná a jsem rád, že jsem se jí se svými spolužáky mohl zúčastnit.

Michal Abraham, 24.11.2015