Muzikál Mary Poppins

V pondělí 26. září zhlédli žáci naší školy v Domažlicích muzikál Mary Poppins. Tohoto představení se jako diváci zúčastnili žáci 6.- 9. třídy v MKS, muzikál nacvičila ZUŠ Domažlice.

Mary Poppins je britský muzikál, který byl poprvé uveden v roce 2004 v Londýně na námět pocházející z knih britsko-australské spisovatelky Pamely Lyndon Traversové a stejnojmenného hollywoodského filmu studia Walta Disneye z roku 1964. Jako první divadlo ho v ČR představilo Městské divadlo v Brně v roce 2010.

Příběh se odehrává v Londýně v průběhu 19. století. Hlavní hrdinkou je Mary Poppinsová, která se zjeví na přání malých dětí Banksových, kterým rodiče nevěnují žádnou pozornost. Mary Poppins je chůva snů a z každé činnosti umí udělat zábavu. Ale v rodině zůstane jen dokud se „neobrátí vítr“, což znamená, že dokud děti nebudou poslouchat, tak zůstane. Tato dokonalá vychovatelka, disponující mnoha kouzelnými vlastnostmi, prozáří jejich dětský svět hravostí a fantazií a zcela převrátí přísný řád Banksovic domu natolik, že nakonec dokáže proměnit i samotné rodiče.

Muzikál měl profesionální úroveň, žáci viděli práci herců, tanečníků, orchestru s dirigentem, doprovodných zpěváků, zvukaře, osvětlovače aj.

Hlavní postavy a jejich obsazení:

Mary Poppins – Anna Pelnářová

Bert – Jakub Chval

Mrs. Banks – Tereza Milfortová

Mr. Banks – Josef Kuneš

Jane – Anežka Pincová

Michael – Ota Zuber

Námořníci, bankéři – I. Šlechta, L. Lichtenberg

Kouzelné slůvko „superkalifradžilistikexpijalidózní“ – Stačí jen chtít a rázem vše je možné!