Lyžařský výcvik 9. a 7. třída

Jak bývá na naší škole zvykem, úvodem druhého pololetí jezdí žáci sedmého ročníku procvičit nebo se naučit lyžařským dovednostem. Tento rok tomu nebylo jinak. Na začátku měsíce února žáci z obou sedmých tříd strávili 5 dní na Špičáku v chatě Slavoj a především na přilehlé sjezdovce. Někteří, již zdatní lyžaři, jiný naprostí nováčci zvládli celý výcvik bez problémů. Jejich odhodlanost a bojovnost zaslouží obdiv. Situace na svahu se zrcadlila i při pobytu na chatě. Za kázeň jsme byli dokonce pochváleni a celý pobyt podtrhlo nejlepší počasí za celou sezonu. Vzpomínky na tento týden jistě jen tak nevyhasnou, a kdyby, tak při pohledu na fotografie jistě opět vyvstanou.

Nebyli to však jen sedmáci, kteří letos vyrazili brázdit zasněžené svahy Šumavy. Díky nepříznivým událostem z předešlých let jsme mohli i s žáky 9. ročníku splnit milou povinnost, tedy procvičit své tělo a pro některé především nervy, na sjezdových lyžích. Naším příbytkem se stal samotný vrchol Pancíř, kde jsme strávili na přelomu února a března také 5 dní. Podmínky pro lyžování byly dobré, nepočítáme-li poslední den, kdy žáci trénovali slalom, při kterém se nevyhýbali brankám ale místům, kde již žádný sníh nebyl. Výkonnost a především ukázněnost žáků byla opět velice dobrá, což bylo především pro vyučující příjemným překvapením. Jeden den jsme celý věnovali lyžování přímo na Špičáku, což se ukázalo jako skvělý tah.

Oba lyžařské kurzy proběhly bez problémů a především bez zranění. Kéž by se toto stalo tradicí a v budoucnu si žáci užívali stejně tak, jako letos.